sobota 1. března 2014

Jak šel Deník do světa

Zajímá vás o jakých zemích se nejčastěji píše v Pražském Deníku? Asi ne, ale stejně vám to řeknu. Cha.

Není překvapivé, že v Pražském Deníku je samo o sobě minimum článků a reportáží se zahraniční tématikou. Už dle názvu se dá odvodit, že hlavním posláním Deníku je poskytovat regionální informace ať už z komunální politiky, z dopravy nebo třeba ze sportu. Není tak výjimkou že v celém čísle najdeme pouze pět zpráv ze světa, navíc často spíše zkratkovitě a převzaté z ČTK či jiných médií.

S ohledem na vše výše zmíněné se tak dalo čekat, že hlavní podíl ve zprávách Deníku budou mít země s významným celosvětovým dopadem, případně ty s blízkou vazbou na Českou republiku. Nejvíce zmínek (5 za 10 dní) tak bylo o Německu a Rusku, těsně následovanými Velkou Británií, USA a Izraelem. Vzhledem k aktuálním událostem se dalo najít i pár zmínek o Jihoafrické republice (sága rodu Krejčířů) a o ničivém tajfunu na Filipínách.

Vzhledem k tomu jak jsem úchylný na mapy mě tento úkol doslova nadchnul a dost možná až se někdy budu hodně nudit, vymyslím nějakou podobnou geoanalýzu s trochu zajímavější pointou. Už dlouho jsem nepokořil svět s žádnou mapou, tak si připadám lehce nenaplněný.


Žádné komentáře:

Okomentovat